Rein Alexander

Sanger og artist 

Sang og musikk stod sentralt i Rein Alexanders oppvekst, og hans profesjonelle karriere har vært et «tivoli» av mange musikalske stilarter,- og som han selv sier, forsøker han hele tiden å utfordre seg selv, noe han mener er nøkkelen til alltid å ville synge mer. Hans første store rolle var i TRYLLEFLØYTEN av Mozart i Den Norske Opera, som 11-åring. Han var senere også med i andre operaoppsetninger der, som Sølvgutt.

Norge, New York, Reykjavik, London, Firenze, Roma og Sverige er steder han har kalt hjemme, både som student og profesjonell. Han er i hovedsak utdannet ved Barratt-Due, Reykjavik Academy of Singing and Vocal Arts og The Royal Academy of Music.

Rein Alexander har sunget utallige offentlige konserter med orkestre, kor og pianister, også for norsk næringsliv og private arrangører. Han har vært solist i FAURÉS REQUIEM, DURUFLÉS REQUIEM, MOZARTS REQUIEM, HÄNDEL-ORATORIER, PORGY AND BESS IN CONCERT m.fl.

Av sceniske hovedroller nevnes LES MISÉRABLES, CHESS, MUSIKALEN TERJE VIGEN, WHICH WITCH, JUNGELBOKEN, SKJØNNHETEN OG UDYRET, MUSIKALEN HANS NIELSEN HAUGE, operaen OLAV EENGELBREKTSON, TORÅSSPELET m.fl. 

Rein Alexander har gitt ut en rekke album som har solgt til Gull og Platina. Han har gjort programmer for norsk TV i 20 år, alt fra konsert- og sangopptredener til reality og sangkonkurranser, og han brukes mye til norsk dubbing av filmer og serier. Hans landsdekkende juleturnè DEILIG ER JORDEN, har hatt flere hundretusen gjester gjennom snart 20 år, og nyttårskonsertene med korps og orkestre er nå en like stor satsing.

Rein inntar scenen på Oslo Spektrum som Kashoggi i mars 2023.