Hilde Lyrån

Skuespiller, sanger, danser

Hilde startet som danser i 1983 hos Einar Schanke i revyen REVY 83, og arbeidet senere mye med ham og Dag Frøland på ABC-teatret, Chat Noir og Chateau Neuf i revyer som blant annet SLOTTSTAPPET, NORGE I VÅRE HJERTER, REVY FOR ALLE PENGA og Einar Schankes 40-års JUBILEUMSREVY.

Hun har også medvirket i musikalene MY FAIR LADY, SWEET CHARITY, HAIR, JUNGELBOKEN og THE SOUND OF MUSIC. Fra høsten 1994 jobbet hun i lengre tid med Tom Sterri i hans revyer på ABC-teatret og Chat Noir: FESTREVY FOR NORGE, TYPISK NORSK, I LEENDE LIVE og DAMENES AFTEN.

Sommeren 1999 og våren 2000 spilte hun i et show med Brede Bøe kalt MED HILDE UNDER ARMEN OG BREDE I BÅND. Dette resulterte senere i 10 episoders serie som ble sendt på TV 2 våren 2002 som het HILDE OG BREDE SHOW. Sommeren 2002 spilte hun i showet MEN TANKENE MINE FÅR DU ALLTID sammen med Kjersti Elvik og Lisa Tønne. I 2005 hadde hun en av hovedrollene som danser i stykket THE DANCING MAN, som var lagd som en hyllest til den amerikanske danseren, koreografen og regissøren Bob Fosse. Forestillingen var senere på turné flere steder i Europa.

I 2005 var hun aktuell i revyen VI ER I HUNDRE sammen med Brede Bøe, Sven Nordin og Lisa Stokke. Stykket ble lansert i forbindelse med 100 års markeringen for unionsoppløsningen. I 2007 var hun en av damene i SHOWGIRLS på Chat Noir, sammen med Elisabeth Andreassen, Guri Schanke og Marian Aas Hansen, og i 2012 spilte de samme damene «THE SHOWGIRLS MUST GO ON, også på Chat Noir. Lyrån ble i 2008 tildelt Leif Justers ærespris.

Lyrån har også medvirket i TAUBE på Edderkoppen Teater i 2009, og JEPPE på Chat Noir i 2013 hvor hun spilte mot Øivind Blunck. Hun var nok en gang klar for musikal med Blunck, nå som Mrs. Lynch i GREASE på Chateau Neuf. Hun spilte samme året i suksessen FLASHDANCE mot bl. a. Heidi Ruud Ellingsen samt som den hvite heksa i TROLLMANNEN FRA OZ,  og senere hovedrollen i OPTIMIST.