Charlotte Brænna

Sanger og musikalartist

Charlotte var med i opprettelsen av Den Norske Operas barnekor hvor hun medvirket i flere oppsetninger. Hun er utdannet musikalartist og har jobbet utøvende i ti år. Hennes første jobb etter endt skolegang var innhopp som Eliza Doolittle i MY FAIR LADY på Folketeateret, der hun fortsatte som Mrs. Greer i ANNIE, moren til Billy i BILLY ELLIOT, Mary Poppins i oppsetningen med samme tittel, LES MISÉRABLES, den kvinnelige hovedrollen i SINGING IN THE RAIN, som Meg Giry i PHANTOM OF THE OPERA og sist i MAMMA MIA!.

Charlotte hadde hovedrollen som Lucille Frank i Norgespremieren av PARADE og spilte flere forestillinger som Roxie Hart på Oslo Nye teater i forestillingen CHICAGO. Hun har medvirket i THE SOUND OF MUSIC på Kilden teater, og spilte rollen som Askepott i ASKEPOTTS JUL på Latter. På Chateau Neuf har hun gestaltet roller som Sandy i GREASE og som Sara Beck i musikalen OPTIMIST. I fjor gjorde hun soloforestillingen TELL ME ON A SUNDAY på samme scene.

 I tillegg har hun vært å se på TV i programmer som HELT PERFEKT, DUMPA, FRYKTFAKTOR 11, HELT RAMM, BEAT FOR BEAT, AMANDA PRISEN, NOBELS FREDSPRIS og ALLSANG PÅ GRENSEN for å nevne noen. Charlotte har dubbet mange filmer og serier og er bl.a stemmen til Disneyprinsessen Elena fra Avalor. I 2018 ble hun kåret til “Best Actress in a Musical” i Broadway World for rollen som Sandy i GREASE.

I mars 2023 ser du Charlotte på scenen i Oslo Spektrum, som Oz.