Åge Sten Nilsen

Artist og låtskriver

Åge har siden sin scenedebut i 1983, etablert seg som en av Norges mest folkekjære artister og anerkjente vokalister. Etter sitt store gjennombrudd med Wig Wam i 2005 har han gjort enorm suksess med sin egen personlige Queen hyllest THE SHOW MUST GO ON, vært programleder, turnert over hele verden, vunnet TV2’s DET STORE KORSLAGET, gitt ut til sammen 10 originale studioalbum, to live album, to DVDer og medvirket i utallige musikaler, TV-show og turnerende showkonstallasjoner. 

Åge debuterte på scenen under en lokal talentkonkurranse i Fredrikstad bare 14 år gammel og endte på 2.plass. Sin profesjonelle debut fikk han da han i 1992 bekledde rollen som hippien Woof i musikalen HAIR på Bryggeteateret. Med HAIR hadde han også sin debut på riksdekkende TV under TV2s åpningsshow fra Grieghallen. Allerede i 1994 var han tilbake på skjermen, da i NRKs suksessprogram RONDO. Åge debuterte så som soloartist i MELODI GRAND PRIX 1998 med låten Always Will, men fikk sitt store gjennombrudd med bandet Wig Wam i 2005 da de vant MELODI GRAND PRIX med hiten In my dreams. Wig Wam fortsatte så å gjøre suksess over hele verden. 

Siden har Åge vært å se på musikalscener både i Norge og i utlandet, og på tv-skjermen, blant annet som programleder for TV3 suksessen SINGING BEE og deltaker i STJERNEKAMP på NRK. 

Våren 2023 skal Åge blåse publikum av scenen i Oslo Spektrum, som Buddy.