Taran presenterer:

GREASE – Musikalen som gleder hele familien

Tidenes mest berømte feelgood-musikal gjenoppstår i Oslo Spektrum med over 10.000 solgte billetter! 

Et sikkert høydepunkt for hele familien, denne ikoniske musikalen, med Atle Pettersen og Charlotte Brænna i hovedrollene, kommer til å få hele salen til å svinge.

De er tilbake! Verdensfenomenet Grease inntar Oslos storstue – og du er hjertelig velkommen til hva som garantert blir et fantastisk, morsomt og varmende tilbakeblikk.

 Etter å ha spilt for fulle hus på Chateau Neuf i 2017, ble Grease satt opp som arenaversjon og vist for titusener i DNB Arena i Stavanger og Trondheim Spektrum. Nå er det Oslo spektrum som skal forvandles til glansdagene den gang da det var rock & roll som gjaldt, bilene var store og fargerike, jentene gikk i swingskjørt og gutta brukte brylkrem. Nemlig 50-tallet!

 Grease ble først satt opp som musikal på Broadway i 1972, før filmen med John Travolta og Olivia Newton-John erobret hele verden med sin energi, sjarm og lekenhet i 1978. Musikalen slik vi kjenner den i dag, bygger på musikken som ble skrevet for filmen og som vi alle kjenner så godt.

Dialogen er på norsk, alle hitlåtene på engelsk – så her blir det allsang!

Manus, musikk og tekst: Jim Jacobs & Warren Casey
Regi: Tom Sterri
Koregrafi: Tomas Glans

SKUESPILLERE OG ENSEMBLE

Atle Pettersen
Hele Norges Atle Pettersen er Danny!

 Pettersen har en lang og imponerende karriere fra scenen. Allerede som ung gutt sang og spilte han med barnekoret Gla’vox, tilhørende Gulset kirke. I 2003 deltok han i Melodi Grand Prix Jr. og med bandet Above Symmetry, som vokalist, vant de Emergenza-festivalen i 2014.

 Skiens store stolthet er ikke noen fersking på norske musikalscener, og har blant annet spilt i anerkjente og bejublede oppsettinger som «Singin’ in the Rain» og «Jersey Boys». I førstnevnte musikal delte han faktisk scenen med Charlotte Brænna, som spiller Sandy i årets Grease-forestilling. Siden de kjenner hverandre fra før kan vi forvente god kjemi og fantastiske tolkninger av rollene

 Ikke minst er han en skikkelig tilhenger av amerikansk BBQ! Alt i alt er dette en perfekt oppskrift på å tolke rollen som Danny i Grease i Oslo Spektrum 23.-25. november!

Charlotte Brænna
Charlotte Brænna er ikke fremmed for fenomenet «Grease»! I 2018 da Grease gikk på Chateau Neuf, var Brænna nemlig å se på scenen som Sandy – og nå er hun tilbake i samme rolle!

Brænna er en norsk skuespillerinne med en rikholdig CV. Hun var med i opprettelsen av Den Norske Operas barnekor hvor hun medvirket i flere oppsetninger. Hun er også utdannet musikalartist og har jobbet utøvende i ti år. Foruten Grease har hun vært å se på alt fra Annie, Mary Poppins, Les Miserables, Singing in the Rain, Phantom of the Opera og ikke minst Mamma Mia (for å nevne noen)!

I tillegg har hun vært å se på TV i programmer som Helt Perfekt, Dumpa og Allsang På Grensen med mer.

Og som et testament til hennes evner ble hun i 2018 kåret til «Best Actress in a Musical» i Broadway World for rollen som Sandy i nettopp Grease i Oslo Spektrum 23.-25. november!

Mia Gundersen
Vår kjære nasjonaldiva er Miss Lynch!

Gundersen har stått på scener over hele landet, og har siden sin debut med kabareten Johanna og Broremann ved Rogaland Teater i 1987, skapt seg et navn som en fantastisk skuespillerinne

Hun har bred erfaring fra scenen –  blant annet fra musikalroller som Eliza i My Fair Lady,  tittelrollen i Evita, Sally Bowles i Cabaret og i skuespill som fru Sørby i Vildanden med mer.

Gundersen har også vært å se i Melodi Grand Prix tre ganger, og har deltatt i det populære tv-programmet Maskorama, samt vært fast inventar i dommerpanelet i Norske Talenter i samtlige sesonger.

For ikke lenge siden var hun også å se som den strenge abbedissen i oppsetningen i Sister Act. Og streng skal hun være igjen – denne gangen som den stive Miss Lynch i Oslo Spektrum 23.-25. november!

Tom Sterri

Tom er en folkekjær revyforfatter, regissør, produsent, teatersjef og skuespiller. Nå er han klar for sin andre runde med regi på Grease!

Sterri har erfaring så det holder. Allerede før han i 1989 presenterte sin første profesjonelle revy hadde han satt opp rundt 50 amatørrevyer! I tiden etter overtok Sterri overtok driften av ABC-teatret i 1993 og Chat Noir i 1996. Han var ansvarlig for åpningsrevyen på det gjenoppbygde Edderkoppen i 2003, og har senere arbeidet frilans, blant annet med regi på musikalene Grease i 2008 og CATS i 2009, begge for Thalia Teater.

Ikke minst regisserte han nær hundre episoder av såpeserien Hotel Cæsar for TV2, og hadde også roller i samme serie!

Sterri er med andre ord en som kan sakene sine – spesielt Grease!

Cengiz Al 

Du har sett han på TV, og nå skal han på teaterscenen!

Cengiz Al er en skuespiller, TV-personlighet og danser. Han ble først kjent for rollen sin som Yousef i TV-serien Skam i 2017, og har siden vært å se på en rekke dramaserier og filmer. Blant dem som prinsen i den norske eventyrfilmen Tre nøtter til Askepott i 2021. Eller kanskje så du han danse på Skal vi danse: All Stars i 2022? 

Maja Evenshaug Christiansen 

La det ikke være noen tvil – Maja Evenshaug Christiansen vil bringe karakteren Rizzo til live!

Hun er nok best kjent fra rollen som Hege Husby, venninna til hovedpersonen GT, i NRKs drama suksess Rådebank fra 2020. En rolle som forøvrig sanket henne flere Gullruten-nominasjoner. Tidligere har hun vært å se i TV-serien Kampen fra 2013, kortfilmen Poison fra 2020 og en av hovedrollene i TV2-serien Julestjerna.

Anette Lauenborg Waaler

Anette Waaler gjør et gjensyn i rollen som Marty!

Anette startet karrieren på TV i rollen som Katrine i «Johnny og Johanna» og var året etter finalist i «Drømmerollen» på NRK i 2007.

 Videre gikk veien til scenen, og hun har medvirket i forestillinger som bl.a. «High School Musical», «Evita», «West Side Story», «Sound of Music» og «Reisen til julestjernen».

 Anette elsker også improvisert musikal, og du kan se henne i den improviserte forestillingen «Instant Broadway» på Det Andre Teateret både titt og ofte.

 I tillegg til å stå på scenen jobber Anette som stemmeskuespiller og er stemmen til blant annet Avsky i «Innsiden ut», Polkabritt Skumdrops i «Rive-Rolf» og La-la i «Teletubbiene». Anette jobber også bak kamera og hadde nettopp regi på de norske stemmene i kinofilmen Trolls trommer sammen»!

Espen Bråten Kristoffersen

Espen Bråten Kristoffersen er Roger.

Han har medvirket i forestillingene Spelemann på taket, Brødrenee Løvehjarte og soloforestillingen Espen Elskar Judy ved Det Norske Teatret. Den glade enke, Spring Awakening, Kalenderpikene, Karius og Baktus og Jul i Blåfjell ved Oslo Nye Teater.

I tillegg har han medvirket i en rekke film- og TV-produksjoner så som Barnas Supershow (NRK), Lilyhammer, Torsdagkveld fra Nydalen.

Han har også stemmen til Klatremus i filmatiseringen av Hakkebakkeskogen eller Tinky Winky i Teletubbies.

Martine Camilla Brænna

Martine Camilla Brænna har danset siden hun var bare tre år, og nå skal hun danse igjen på Spektrum som Patty i Grease!

Brænna har dedikert livet til dansen og kunsten, og kan som følger skryte på seg flerfoldige verdensmesterskapstitler, europamesterskap og norgesmesterskap innen dans.

Gjennom karrieren har hun jobbet på store scener, som Moulin Rouge i Paris og den Norske nasjonalballetten.

Nå er derimot alt duket klart for at danseren å innta Oslo Spektrum, som ingen ringere enn Patty i Grease den 23.-25. november!

Daniel Grindeland

Skolens talentshow i 5. klasse var Daniels første møte med breakdance. Nå skal han spille Sonny i Grease.

Kun seks år etter møtet med dansen under talentshowet var Grindeland på Norgesturné med en selvlaget danseforestilling. Kort tid etter ble han norgesmester i breaking.

Siden har han vært å se på TV, blant annet på Norske Talenter i 2014. (For ikke å nevne på sin svært populære YouTube-kanal). Veien videre var ispedd Europaturneer og verdensmesterskap.

Grindeland brenner for det han gjør, og det synes i virket hans. I 2018 mottok han kongepokalen fra Norges Idrettsforbund for sin innsats og seier i Norgesmesterskapet, en konkurranse han gjorde mellom forestillingene «Grease» og «Flashdance» som gikk for fulle hus på Chateau Neuf.

Nå skal han på gulvet igjen, denne gangen som Sonny når Grease går av stabelen på Oslo Spektrum 23.-25. november!

Guro Karijord

Mange kjenner nok Guro Karijord fra Oslo Nye Teater hvor hun har deltatt på en rekke produksjoner. Og på TV-skjermen har hun spilt Turte i Jul i Blåfjell. Den siste tiden har hun tilbrakt somrene i sydligere strøk, nemlig Dyreparken, hvor hun har spilt Tante Sofie i forestillingen Sirkus Jesper.

Karijord har også jobbet iherdig av scenen, som koreograf, for stedet som blant annet Brageteatret og Dyreparken.  

Men nå skal hun på scenen, denne gangen som Frenchy i Oslo Spektrum 23.-25. november!

John Masaki

Fra jordbærbygda Lensvik, til Oslos Storstue: John Masaki er Doody i Grease!

Allerede som femtenåring begynte Masaki sin karriere som omreisende musiker. Fra spede begynnelser har han i ettertid  jobbet som showartist på Wallmans, på Color Line for 2Entertain, Starworks, Showpatruljen, Edderkoppen Scene og mange flere. Noen av musikalene han har medvirket i er Rent, Jesus Christ Superstar, Les Misérables og Jersey Boys. Han jobber som trubadur, event-sanger, sessionsanger, dubber og korist. Til sommeren slipper han sin debutskive med det 80-tallsinspirerte rockebandet Masaki.

Anniken Lundberg
Anniken Lundberg, som i senere tid har vært å se på Kristiandsand Dyrepark i produksjoner som Kutoppen og Hakkebakkeskogen, vender nå blikket mot Oslo for å delta i Grease som Jan!

Hun også erfaring fra TV. Senest som skuespiller på Kids in Crime på TV2.  

Simen Gloppen
Simen Gloppen har medvirket i flere musikaler, blant annet The Book Of Mormon på China Teatern i Stocholm og Det Norske Teateret, West Side Story på Malmø og på Bømlo, Spamalot på Folketeatret og The Sound of Music på Edderkoppen for å nevne noen. Han synger også i acapellagruppen The Monday People.

Simen har også jobbet i det kreative teamet for StarWorks og Taran, bl.a. som koreograf i Optimist, og Tell Me On A Sunday samt som regiassistent i Jersey Boys og koreograf i Sister Act.

Nå skal han sees for andre gang som Eugene i Grease i Oslo Spektrum 23.-25. november!

Katarina Lund
Katarina Lund er tilbake som Cha Cha!

Katarina har blant annet tidligere spilt i musikalene «High School Musical», «Pippi», «Diva and the beast», «Jesus Christ Superstar» og ikke minst «Grease» i 2018 på Chateau Neuf.

De siste årene har hun spilt på Folketeateret i musikalene «Phantom of the Opera», «The Sound of Music»,«Reisen til Julestjernen», «Chess», «Matilda» og ikke minst i rollen som Lisa i «Mamma Mia» Nå er hun i tillegg aktuell med «Miss Saigon».

Nå er hun derimot klar for å atter en gang anta rollen som frekkasen Cha-Cha i selveste Oslo Spektrum!

Anniken Bakken Lund
Alt-mulig-kvinnen Anniken Lundberg spiller Jan i Grease! Og med all sin erfaring er soloartisten, musikalartisten og sceneinstruktøren det perfekte tilskudd til ensemblet.

I senere tid har hun vært å se på Kristiandsand Dyrepark i produksjoner som «Kutoppen» og «Hakkebakkeskogen», andre teateroppsetninger som «Blindpassasjer» og «En Midtsommernattsdrøm», eller på TV-skjermen som skuespiller i «Kids in Crime» og «Hvite Gutter». I tillegg gir hun ut musikk under navnet Hjertevenn, og jobber som sceneinstruktør for barn og unge.

 Nå derimot er vi heldige nok til at Anniken vender blikket mot Oslo for å delta i Grease!

 Torbjørn Raae
Torbjørn Raae har stått på mang en scene og spilt mange roller. Nå er alt klart for han å tre inn på Oslo Spektrum som Johnny Cas. på Grease i Oslo Spektrum 23.-25. november!